Cara untuk hidup

10:07

Hari ni entah kenapa,mood tunggang terbalik...  nak menangis! Nak menangis! Cengeng kan?

Tapi bagi sya kan, air mata tu kadang-kadang perlu ditumpahkan supaya kita selalu ingat hidup tak semuanya indah.

Tapi hari ni... memang betul-betul nak menangis.  Uwaaa... 

Dan.....
Tiba-tiba buka wasap penuh dengan kiriman gambar dari seseorang.
Dari menangis tanpa ada sebab, tiba-tiba menangis sebab happy. Serius aku happy!!! 

Isha khazali, you're my best ever friend!!! tahu je apa aku perlukan.. i love u..love u.. love u...  (love dalam skop sahabat okey! Jangan fikir bukan-bukan. Not good! Noot good!)

Betul! Dari menangis hari ni tanpa lebih baik ketawa kenangkan moment dulu. Tapi masalahnya kau bagi gambar zaman kita dulu.. ang tau tak betapa rindunya aku??? Uwaaaaa.... 

Tapi...

Aku tengok gambar tu dari mata hati tau. Aku boleh rasa kegembiraan dulu..  jadi aku tanya balik diri aku, kenapa aku perlu menangis sekarang?

Dan... aku temui sebab kenapa aku harus ketawa.. kenapa aku harus abaikan perasaan sedih.. dan paling penting...

Aku jumpa sesuatu... aku jumpa CARA UNTUK HIDUP!

Thanks aisyah a.k.a. isha khazali...  aku tak tau nak buat ucapan apa. Biarlah hati aku yang menyimpan ucapan tu k.. (uwerk! Sila jangan muntah)  

You Might Also Like

0 comments